Thaise Prepaid SIM-kaarten | Alles wat je Moet Weten

Tips

Tijdens je reis in Thailand zijn er diverse redenen waarom je een lokale Thaise SIM-kaart kunt overwegen. Wij geven aan waar je op moet letten bij het kiezen van een Thaise SIM-kaart.

Thaise travel SIM-kaarten zijn ook beschikbaar bij ons op kantoor, of bestel hem alvast online.

In Thailand is een SIM-kaart met lokaal internet handig om wegwijs te worden door middel van Google Maps, GRAB-taxi of het uitzoeken van het openbaar vervoer.

Zo kun je data gebruiken om het netwerk van het skytrain te vinden of om mooie tempels, leuke restaurants of indrukwekkende rooftopbars in de buurt te vinden en uiteraard jouw ervaringen te delen met het thuisfront.

Bestel gemakkelijk een SIM-kaart tijdens het reserveren van je tour via reservation.covankessel.com


De Populairste Providers van Thailand

Er zijn in Thailand drie providers die nagenoeg overal in Thailand dekking hebben en speciale Tourist SIM-kaarten aanbieden voor bezoekers en zonder abonnement. Deze providers zijn Dtac, AIS en TrueMove H en verschillen wat betreft dekking of internet-snelheid niet veel van elkaar.

Mocht je echt naar de zeer afgelegen bieden van Thailand reizen en daar internet nodig hebben dan wordt TrueMove H genoemd als provider met de meest uitgebreide en landelijke bereikbaarheid.

De speciale Tourist (of travellers) SIM-kaarten van genoemde providers kosten tussen de 500 - 1300 THB, afhankelijk van het aantal dagen dat deze geldig is, aantal GB snel internet en belminuten.  Kies dus de SIM-kaart die het beste bij jouw reisplannen past.

De genoemde providers hebben SIM-kaarten beschikbaar bij convenience stores zoals de 7-Eleven, Family Mart en uiteraard speciale telecom-winkels. Let wel op, door speciale contracten zijn niet alle providers overal verkrijgbaar.

HANDIG:  Bestel je Thaise travel-SIM kaart alvast online en wij installeren en registeren hem voor/na je fietstour met behoud van je eigen WhatsApp nummer.


Waar moet je op Letten bij het Kopen van een Thaise SIM-kaart?

Waar let je op om de beste simkaart te vinden die past bij jou?  Om je meer te laten weten over de Thaise simkaarten hebben wij ze voor je op een rijtje. De meeste medewerkers van een convenience-store spreekt vaak beperkt Engels en kennen niet de laatste ins-en-outs of jouw specifieke behoeften.

Bereid je alvast goed voor wat de mogelijkheden en valkuilen zijn bij het aanschaffen van een SIM-kaart.

Registreren, activeren en instellingen

Zorg dat je op het moment dat je aankomt meteen offline bent van je oude sim, om torenhoge roaming kosten te voorkomen. Daarnaast, als je een simkaart hebt met bepaalde beperkingen op internet data, zorg je dat je bepaalde instellingen met internetverkeer uit hebt staan. Dit verschilt wel eens per telefoon.

Vergeet niet je originele paspoort bij je te hebben om te registreren. Iedereen die in Thailand een SIM-kaart koopt is verplicht gesteld door de overheid zich te registreren.

Dataverbruik, belminuten en geldigheid

De beste aanbieding is voor de een anders dan voor de ander. Kijk vooral naar het aantal dagen dat jij in Thailand bent, belminuten en jouw behoefte aan snelheid en data-verbruik. De meeste aanbiedingen zijn niet op te waarderen totdat jouw geldigheid verstreken is.

Ben jij 18 dagen in Thailand en wil je gedurende je hele reis internet, kies dan voor een 30-daagse SIM-kaart inplaats van een 15-daagse.

Bellen met het thuisfront kan tegenwoordig gemakkelijk via Apps zoals WhatsApp, Zoom, Skype etc.  Wel is het handig om in Thailand over belminuten te beschikken om binnen Thailand te kunnen bellen.  Zo kom je gemakkelijk in contact met jouw hotel, gids, bestel je een taxi of reserveer je een restaurant.

Opletten: Onbeperkt internet betekent NIET altijd onbeperkt & snel

Er zijn in Thailand veel aanbiedingen van SIM-kaarten met onbeperkt internet wat theoristisch gezien ook wel echt onbeperkt is.  Echter, nadat jij je eerste paar GB's met snel internet verbruikt hebt wordt de snelheid vermindert (tot 128 Kpbs - 384 Kbps).

Je hebt nu nog wel de beschikking over onbeperkt internet tot het einde van de geldigheid van jouw SIM-kaart. In de praktijk zullen deze snelheden wat traag aanvoelen maar kun je met wat geduld je Social Media en webpagina's bekijken.

Thailand's leading telecom provider, TrueMoveH
Inclusief +/- 50 minuten belminuten binnen Thailand
Geregistreerd Thais telefoonnummer (met behoud van eigen Whatsapp nummer)

Hopelijk helpt deze informatie jouw met het kiezen van een lokale SIM-kaart in Thailand.  Als je bij ons komt fietsen hebben wij bij Co van Kessel speciale prepaid SIM-kaart pakketten beschikbaar die wij terplaatste installeren, registreren en activeren.

Handige Apps in Bangkok en de Rest van Thailand

Er zijn diverse Apps die jouw reis door Thailand nog leuker maken gemakkelijker.  Bekijk hieronder enkele aanraders van ons:

  • MAPS.ME - Download de kaart van Thailand voor offline gebruik
  • Google Maps - Vind en navigeer Thailand
  • GRAB Taxi / food - Een Zuid-Oost-Aziatische Uber.  Navigeer gebruiksvriendelijk en makkelijk van A naar B met de taxi, motorbike of zelfs minivan.
  • XE Currency - Wat kost deze massage of Pad Thai in Euro's?  Bekijk makkelijk de actuele wisselkoers.
  • Google Translate - Vertaal spraak en of text van het Thais naar Nederlands, en andersom.