Bangkok vliegveld naar Khao San Road

Bangkok
Getting Around

Hoe kom je van Bangkok's vliegveld naar Khao san Road? Een veelgestelde vraag voor hen die in en rond de populaire backpackersstraat Khao san Road verblijven. Bangkok heeft 2 verschillende vliegvelden (Suvarnabhumi en Don Mueang Airport) en hier zijn de mogelijkheden om naar Khao san Road te komen:

SUVARNABHUMI AIRPORT NAAR KHAO SAN ROAD

Suvarnabhumi International Airport is Bangkok’s grootste vliegveld waar de meeste intercontinentale vluchten aankomen.

Optie 1: TAXI

De meest gemakkelijke manier vanaf het vliegveld naar Khao san Road is een taxi.  Deze brengt je van deur-tot-deur na een lange vlucht en alle taxi-chauffeurs weten Khao san Road te vinden.  Nadat je de douane gepasseerd bent volg je de borden ''public taxi'' naar de officiele taxi-stand op de begane grond.  Zorg er voor dat de taxi de meter aan zet (start-tarief 35 Baht) en spreek geen prijs af.  De meeste taxi's zullen de snellere tolweg nemen die ter plaatste door de passagiers betaald dient te worden.


Kosten:

Airport surcharge: 50 Baht
Taxi-meter: ~ 250-350 Baht (afhankelijk van het verkeer)
Toll way: 50-70 Baht
Totaal:  ~ 450 Baht

Optie 2: AIRPORT RAIL-LINK + TAXI / BUS

Suvarnabhumi's Airport Link brengt je naar het centrum van Bangkok (Phaya Thai station) tussen 06:00 tot middernacht.  De Airport Rail Link vind je op de onderste verdieping van het vliegveld.  Deze maakt enkele stops en brengt je in ongeveer 30 minuten naar Phaya Thai station voor 40 THB.  De snellere Express Line stopt niet onderweg en brengt je in 20 minuten voor 90 THB naar Bangkok's centrum.

Bij Phaya Thai aangekomen ben je al in de buurt van Khao san Road maar je bent er nog niet. Er zijn 2 manieren om er te komen:


Bus 59

Bus 59 is een goedkope en local-experience-optie om naar Khao san Road te komen.  Vertel de buschauffeur (of cassiere) waar je heen wilt en hij/zij zal je waarschuwen als je eruit moet.  De bus stops niet op Khao san Road zelf maar bij het Democracy Monument, zo'n 10 minuten lopen van Khao san Road.  Kosten voor de bus: 8-12 THB.


Taxi

Een taxi brengt je direct naar je hotel voor ongeveer 80-100 THB.  Lees hier hoe je een taxi neemt in Bangkok.

DON MUEANG AIRPORT NAAR KHAO SAN ROAD

Don Mueang Airport is Bangkok's kleinere vliegveld waar de veelal korte-afstand vluchten landen.  Don Mueang Airport ligt op zo'n 25-30 kilometer van Khao san Road vandaan. Het vliegveld heeft geen Airport Rail Link en dit zijn de mogelijkheden om naar Khao san Road te komen:

Optie 1: TAXI

Een taxi brengt je direct naar je hotel voor ergens tussen de 250-350 THB. Volg op het vliegveld de borden voor de officiele taxi-stand. Hier trek je een nummertje, en wordt jouw nummer als je aan de beurt bent aan een taxi gekoppeld. Je betaald de taxi-chauffeur na de rit in cash. Let wel op de airport-toeslag die berekent wordt.

Optie 2: STADSBUS

Van buiten het vliegveld neem je bus 59 naar het Democracy Monument, zo'n 10 minuutjes lopen vanaf Khan san Road.  Uiteraard doet deze bus er wat langer over en stopt deze regelmatig onderweg.  Kosten: 8-12 THB.

Optie 3: AIRPORTBUS A4

De speciale airport-bus A4 brengt passagiers vanaf Don Mueang airport naar de buurt van Khao San Road. De airport bus A4 vertrekt vanaf buiten het vliegveld en brengt je met enkele tussenstops naar Khao SanRoadenomgeving. Tickets betaal je in cash ter plekke in de bus.

Optie 4: De SRT plus taxi / metro

Sinds Augustus 2021 is de donkerrode SRT route geopend. Hierdoor kun je nu vanaf het Don Muang vliegveld de SRT trein nemen naar Bang Sue Grand Station. Vanaf het Bang Sue Grand Station kun je een taxi nemen naar Khao San Road. Een andere optie (niet aan te raden, maar mogelijk) is de MRT Metro te nemen (+/- 20-30 minuten) naar Sam Yot MRTstation. Dit station ligt op zo'n 2 kilometer van Khao San Road.