Het weer in Bangkok

Bangkok

Het weer in Bangkok wordt grotendeels bepaald door het tropische monsoon klimaat. Het kent niet de meest extreemste temperaturen maar heeft wel gemiddelde hogere temperaturen gedurende het hele jaar. De reden hiervoor is dat de temperatuur nauwelijks daalt in de avond en nacht. Het monsoon klimaat geeft Bangkok de volgende 3 seizoenen:

Bangkok kent een tropisch monsoon klimaat, waardoor temperaturen het gehele jaar relatief hoog liggen.  Het klimaat zorgt ervoor dat Bangkok de volgende drie seizoenen kent, ieder met zijn voor- en nadelen.  Bangkok is uitstekend het gehele jaar door te bezoeken en het weer kan altijd varieren.

November to Februari: Koele seizoen

Deze maanden zijn de koelere maanden in Bangkok met een gemiddelde temperatuur van 26°C.  Tijdens deze maanden zijn er over de gehele stad outdoor markten, beer-gardens en pop-up markets & restaurants, vanwege de koelere temperaturen in de avonduren.

Maart tot Mei: Het warme seizoen

Februari en Maart noteren het einde van het koelere seizoen met temperaturen tussen de 30 en maximaal 40 graden.  Tijdens Bangkok's nieuwjaar, Songkran, is er een enorm watergevecht door de stad om lekker af te koelen.  

Shopping malls met air conditioning, rooftopbars en uiteraard fiets- en boot tours zijn prima activiteiten om tijdens de zomermaanden te doen.  Temperaturen in de vroege ochtend liggen iets lager dan in de middag wat handig is om rekening mee te houden indien je niet goed tegen warmte kunt.

IS HET NIET TE WARM OM DE FIETSEN?  

Deelnemen aan een van onze fietstochten in Bangkok is het gehele jaar door een verrassende en verfrissende ervaring. Het fietsen (in tegenstelling tot lopen), levert een lichte bries op om u wat af te koelen. Bangkok is daarbij vlak en we fietsen altijd in een rustig tempo.  


Juni tot Oktober: Regen-seizoen

Na Bangkok's warme en droge seizoen komt de regen als een welkome verfrissing.  Een typische en karakteristieke regenbui tijdens het regenseizoen is een hevige, 30 minuten durende bui in de late middag.  

Regen in Bangkok is een zeer lokaal fenomeen wat vaak gebeurd in kleine, lokale buitjes verspreid over de stad.  Bij ons kantoor kan het droog zijn terwijl de andere kant van de rivier geniet van een verfrissende regenbui.  

WAT ALS HET REGENT OP DE TOUR?

Door onze ruime ervaring met het uitvoeren van de tours, weten we dat zware regens zelden meer dan 20 minuten duren. En daarbij weten onze gidsen heel goed waar onze klanten kunnen schuilen tijdens zware tropische regenbuien. Bij lichte regen bieden wij iedereen poncho’s aan en fietsen wij rustig door.

Onze fietst- en boottours zijn gedurende het hele jaar door een uitstekende actiiteit om het Echte, authentieke Bangkok te verkennen!  Ook naast onze tours is er gedurende het hele jaar genoeg te beleven in onze enorme metropolis.